Com ens ajuda la Vitamina C

La preocupació d’aquests dies de confinament ha anat passant per diferents estadis. Els primers dies, el més prioritari era evitar contagiar-se pel virus del COVID-19 i anar-nos adaptant a unes rutines aparegudes sobtadament, algunes de les quals han vingut per quedar-se. Els darrers dies, però, ha aparegut una nova preocupació, una inquietud generalitzada: estar forts perquè el nostre organisme sigui capaç de neutralitzar el virus en cas de contagi.

Tant de bo tinguéssim la solució! La pedra filosofal que ens permetés fer front a aquest microorganisme tan nou i desconegut alhora. Ara bé, hi ha una cosa que sí que tenim a les nostres mans: la PREVENCIÓ. Sí, en lletres majúscules: la correcta higiene de les mans, el bon ús de les mascaretes (ja us en vàrem parlar en l’anterior article), fer exercici físic per activar el cos i la ment, una dieta equilibrada i un ús racional dels complements alimentaris. Avui us farem unes senzilles recomanacions sobre aquest darrer punt de per tenir clar quins són els més útils.

Parlarem d’algun complement que pot ser útil per reforçar el sistema immunològic i  tenir una millor capacitat de resposta davant de qualsevol contagi en general, no només de contagi víric. Ara bé, sempre cal tenir en compte, com us dèiem, que no és l’única eina per minimitzar riscos.

La vitamina C és una vitamina del grup de les hidrosolubles, es tracta d’una vitamina d’especial rellevància pels seus efectes antioxidants, entre moltes de les funcions (es contempla que la vitamina C realitza en el nostre organisme unes 300 funcions fisiològiques). Aquest efecte antioxidant és important a partir del moment en què (tenint en compte que la vitamina C és l’antioxidant per excel·lència dels líquids del nostre cos i estem constituïts d’un  60 – 70 % d’aigua) la prenem de forma regular, via l’alimentació i, si així no està assegurada una dosi adequada, incorporem un complement cada dia. Pel que fa als efectes sobre el sistema immunològic, s’ha demostrat que la vitamina C activa unes cèl·lules determinades dels sistema immunològic que formen part del sistema innat i constitueixen les primeres línies defensives davant  qualsevol infecció. Podeu triar entre diferents formats: càpsules, comprimits per empassar o per mastegar,  comprimits efervescents... Escolliu el que millor us resulti, però sempre sota el consell del professional que us ajudarà amb relació a la dosi i la posologia.

La vitamina D és una altra vitamina que millora el sistema immunològic i de la qual es parla aquests dies. Aquesta vitamina ha estat tradicionalment relacionada  amb el creixement i la salut òssia, però investigacions recents la relacionen amb el sistema immunològic i aquesta primera línia de defensa i atac. Pot ser, també, una bona opció.

En qualsevol cas, sempre que vulgueu prendre algun complement alimentari cal que ho feu sota la supervisió d’un professional que us assessorarà i aconsellarà perquè prengueu el complement més adequat en cada ocasió.

Llistat de categories