Història

L'antiga farmàcia Novelles, avui farmàcia Bolós, és una farmàcia modernista de Barcelona obra de l'arquitecte Antoni Falguera. Situada al número 77 de Rambla Catalunya, es conserva en bona part tal com va ser inaugurada l'any 1902 per Antoni Novelles i Roig, primer propietari de la farmàcia, nascut a Barcelona el 1879.

Historia de la Farmàcia Bolós

Al setembre de 1926, una mica cansat i sense descendència, Novelles va decidir vendre la farmàcia per cinquanta mil pessetes. Antoni de Bolós i Vayreda, pertanyent a una dinastia que ha donat més de catorze generacions de farmacèutics, es va convertir llavors en el seu nou propietari. Va vendre la seva farmàcia d'Olot, va instal·lar-se de manera definitiva a Barcelona i també va començar a treballar a l'Institut Botànic al costat del seu bon amic Pius Font i Quer.

Passada la guerra civil, el doctor Font i Quer va ser retirat del lloc de director de l'Institut Botànic i Antoni Bolós el va rellevar en el càrrec, de manera que va salvar la continuïtat de l'obra que el seu amic havia iniciat . En aquell moment, Antoni de Bolós va deixar la històrica farmàcia al seu fill, Jordi de Bolós i Capdevila, qui al seu torn la va deixar al seu fill i actual propietari, Jordi de Bolós i Giralt.

Haver sabut preservar la decoració i l'esperit original de la farmàcia és un mèrit indiscutible de la Família Bolós, que regenta l'establiment des de 1926.